Termeni si conditii

 

Termeni și conditii de utilizare a www.alvariumtemesiense.com

Bine ați venit la noi acasă!

Cine suntem

Suntem proprietarii, operatorii și administratorii website-ului www.alvariumtemesiense.com.

Ce vă oferim

Site-ului nostru reprezintă un loc în care încercăm în primul rând să împărtășim cu toți cei interesați pasiunea noastră pentru apicultură, pentru apifitoterapie și pentru armonia trupului și a sufletului. Vă oferim astfel acces la diferite informații pe aceste teme, informații care îmbină experiențele noastre personale, crezurile noastre, dar și contribuțiile științei și a unor personalități din domenii științifice sau spirituale (pot fi articole, recenzii, recomandări, evenimente etc). De asemenea, prin intermediul site-ului, puteți achiziționa diverse produse apifitoterapeutice sub brandul înregistrat Alvarium Temesiense, special concepute pentru a respecta principii din medicină tradițională, adaptate produselor stupului. Mai bine de 10 ani, plecând de la experiență directă a dl. dr. Eugen Ștefan și folosind experiență de inginer chimist cu specializarea în chimie organică și analiză chimică organică am dezvoltat o tehnologie de mixare a ingredientelor care duce la o creștere a proprietăților de bioactivitate și bioasimilabilitate a Tonicelor Apicole, în comparație cu materiile prime apicole de bază.

Ce reguli trebuie respectate și de noi și de către dumneavoastră

Ca niște gazde care ne dorim ca vizitatorii noștri să se simtă cât mai bine la noi, încercăm să vă facem “vizita și șederea” cât mai plăcute și folositoare. Ca în orice casă care se respectă, pentru ca toți să se simtă bine, este nevoie de anumite reguli, pe care, atât gazdele, cât și cei care o vizitează și o folosesc, trebuie să le cunoască, să le accepte și să le respecte.

Acest document pe care îl parcurgeți, intitulat ”Termeni și condiții” reprezintă regulile definite de noi și de legilslația în vigoare, pe care vă rugăm să le citiți și să le acceptați pentru a putea vizita sau utiliza site-ul nostru.

Vizitarea, utilizarea site-ului sau achiziționarea produselor se pot face numai cu confirmarea că ați citit și acceptat ”Termenii și condițiile” în totalitate. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare prezentate, puteți să vă exprimați acest dezacord părăsind pur-și-simplu site-ul, dar noi nu ne dorim acest lucru, așa că, pentru orice neclarități sau informații suplimentare te rugăm să ne contactezi la adresa de e-mail contact@alvariumtemesiense.com

Ne rezervăm dreptul de a actualiza sau modifica acest document, fără o notificare prealabilă, veți putea vedea oricând conținutul complet și la zi a ”Termenilor și condițiilor”, în secțiunea localizată în josul paginilor site-ului.

Calitatea de ”Vizitator” o au toți cei care accesează site-ul nostru, indiferent cât de des și care doar parcurg diversele secțiuni cu informații, articole etc

Calitatea de ”Utilizator” o dobândesc toți cei care accesează site-ul, indiferent cât de des, dar care fie se înscriu la newsletter, fie corespondează cu noi prin intermediul formularului de contact, fie se înscriu și beneficiază de un cont personal, fie achiziționează produse.

PROPRIETATE INTELECTUALA

Conținutul acestui site este proprietatea SC Alvarium Temesiense SRL (cu excepția secțiunilor unde este menționată expres sursa de proveniență) și este apărat de Legea dreptului de autor și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială, la nivel național și internațional. Folosirea fără acordul scris al SC Alvarium Temesiense SRL a oricăror elemente de conținut se pedepsește conform legilor în vigoare.

IV. Prețurile

Cu excepția cazurilor în care este prevăzut altfel, prețurile Produselor afișate pe Site reprezintă prețurile finale de cumpărare și includ TVA (taxa pe valoare adăugata de 5% pentru produsele bio, 9% pentru produsele alimentare convenționale și, respectiv, 19% pentru cosmetice, valabilă în România), la care se adaugă costurile de livrare prin curierat rapid, după caz. Acestea pot fi modificate fără o notificare prealabilă sau ulterioară.

25,75 lei – pentru livrare la domiciliu, taxă unică de transport indiferent de valoarea comenzii și de adresa de livrare;

19,55 lei – pentru ridicarea coletului din căsuţa Easybox, locker securizat. Se livrează la locker doar produsele de dimensiuni mici și medii, corespunzătoare capacităților permise de locker. Greutatea maximă permisă la locker este de 20 kg.

Taxele includ costurile de ambalare specială pentru transport.

Pentru livrarea comenzilor în afara țării, clientul va suporta taxa de livrare practicată de societatea de curierat la data comenzii.

V. Procedura de cumpărare

Pentru a cumpăra și a intra în posesia Produselor este necesară parcurgerea următoarelor etape:

– înregistrarea/autentificarea ca Utilizator;

– alegerea și comandarea Produselor;

– efectuarea plății Produselor;

– livrarea Produselor.

VI. Înregistrarea ca Utilizator

Site-ul poate fi accesat în mod gratuit, iar simpla navigare în paginile acestuia nu este condiționată de înregistrarea ca utilizator (crearea unui cont de utilizator pe Site).

Pentru a beneficia, însă, de anumite servicii oferite de Site, precum achiziționarea produselor afișate sau verificarea situației unor comenzi proprii, va trebui să vă înregistrați ca utilizator (denumit în continuare „Utilizatorul”). Înregistrarea presupune acceptarea prealabilă de către dumneavoastră a Termenilor și Condițiilor și a Politicii de Confidențialitate. Aceste reglementări constituie baza contractuală a raporturilor dintre utilizatori și Societate.

Întrucât prevederile Termenilor și Condițiilor și ale Politicii de Confidențialitate pot fi modificate, vă rugăm să le revedeți înainte de fiecare folosire a serviciilor Site-ului. În cazul în care nu veți mai fi de acord cu prevederile acestora, vă rugăm să nu mai accesați/folosiți serviciile oferite prin Site.

Folosind acest Site, sunteți responsabil cu privire la păstrarea confidențialității datelor de acces în contul dumneavoastră de Utilizator și pentru toate operațiunile efectuate din respectivul cont.

VII. Datele personale

Înregistrarea ca Utilizator presupune completarea unui formular cu date personale, precum numele, prenumele și adresa de e-mail, care să permită identificarea dumneavoastră. Pentru a lua cunoștință de informațiile colectate prin intermediul Site-ului, de modul în care sunt folosite, precum și de drepturile cu privire la protejarea intimității dumneavoastră, vă rugam să accesați pagina în care vă este prezentată Politica de Confidențialitate.

Numărul de notificare către A.N.S.P.D.C.P.: 33654

VIII. Comanda

VIII.1. Comanda on-line

Utilizatorul care dorește achiziționarea unui produs îl poate adăuga în coșul de cumpărături.

Dacă Utilizatorul este de acord cu prețurile Produselor și costurile aferente transportului acestora, anunțate pe Site, poate să introducă datele de livrare și de facturare, urmând să fie direcționat spre o pagină ce permite confirmarea comenzii.

În momentul în care dorește să finalizeze comanda, Utilizatorul va fi direcționat spre o pagină care îi afișează toate articolele selectate, având posibilitatea de a renunța la articolele pe care nu le mai dorește sau de a adăuga specificații suplimentare.

După expedierea comenzii, Utilizatorul va primi prin e-mail confirmarea preluării comenzii, iar ulterior un e-mail cu factura aferentă. Costul final va conține prețul Produselor comandate cu TVA inclus și , după caz, prețul livrării (taxa de curierat).

VIII.2. Comanda prin e-mail

Comanda prin e-mail se poate trimite în orice moment al zilei, la adresa contact@neraplant.ro. Pentru comenzile primite prin e-mail, este necesară menționarea denumirii produsului și a codului de produs. Aceste informații se află pe pagina de prezentare a produsului în Site și sunt necesare pentru o identificare corectă.

Pentru a ușura procedura de comandă, se poate descărca și completa Formularul de comandă care se găsește pe pagina de Contact a Site-ului. După completare, Formularul se trimite prin e-mail la adresa contact@neraplant.ro.

După expedierea comenzii, Utilizatorul va primi prin e-mail factura aferentă. Costul final va conține prețul produselor comandate cu TVA inclus, plus prețul livrării (taxa de curierat), dacă este cazul.

IX. Plata

Plata se poate efectua prin următoarele modalități:

– numerar

Plătește cu numerar agentului de curier pentru livrarea la domiciliu (cash). În cazul în care ai optat pentru ridicarea coletului din căsuţa Easybox, vei achita cu card bancar la preluarea coletului.

– prin Internet Banking;

– prin card.

Dacă a fost aleasă metoda de plată Internet Banking ori prin card, după primirea prin e-mail a facturii cu toate datele privitoare la comandă, va trebui efectuată plata.

În procesul efectuării plății prin Internet Banking, trebuie să se menționeze la secțiunea „Detalii de plată a ordinului de plată” numărul facturii primite prin e-mail. După efectuarea plății prin Internet Banking, avem rugămintea să ni se trimită confirmarea la adresa contact@neraplant.ro, în maximum 24 de ore.

Costul final conține prețul produselor comandate cu TVA inclus, plus prețul livrării (taxa de curierat).

X. Livrarea

Livrarea Produselor se face prin curierat rapid, în toată țara, la adresa furnizată de Utilizator în momentul realizării comenzii.

Utilizatorul trebuie să furnizeze în momentul plasării comenzii adresele de facturare și de livrare complete și corecte.

Termenul de livrare este de 72 de ore (3 zile lucrătoare) de la data la care Utilizatorul primește prin e-mail factura – în cazul plății în sistem ramburs, sau de la data la care Utilizatorul trimite Societății confirmarea plății facturii – în cazul plății prin transfer Internet Banking ori prin card.

Societatea va face tot posibilul pentru efectuarea livrării în termen de 72 de ore (3 zile lucrătoare) de la data menționată în paragraful anterior. Totuși, nu suntem responsabili de întârzierile de livrare ce au fost provocate de către un terț sau de o cauză imprevizibilă.

Pentru persoanele juridice, comenzile transmise până la ora 13:00 vor fi procesate în aceeași zi, cu termen de livrare de 2, maximum 3 zile lucrătoare.
Pentru persoanele fizice, comenzile transmise până la ora 15:00 vor fi procesate în aceeași zi, cu termen de livrare de 2, maximum 3 zile lucrătoare.

Utilizatorul are dreptul și obligația de a verifica coletul primit în prezența agentului curierului. În cazul în care se constată deteriorări de orice natură a produselor sau produse lipsă din colet, se va întocmi un proces-verbal care se va semna atât de către utilizator, cât și de curier, iar coletul va fi returnat pe cheltuiala Societății. În urma returului se vor trimite din nou produsele comandate sau utilizatorul va fi despăgubit cu suma aferentă comenzii respective.

În cazul produselor comandate cu ridicare din căsuţa Easybox, coletul poate fi preluat la orice oră a zilei, în maximum 36 de ore de la momentul primirii SMS-ului. În cazul comenzilor livrate vineri sau sâmbătă, coletul se poate ridica în termen de 72, respectiv 48 de ore. Pentru ridicarea coletelor din Easybox-urile amplasate în centrele comerciale, clientul va consulta programul centrului respectiv.

XII. Descrierea Produselor și politica de returnare 

Societatea depune toate eforturile pentru ca descrierea pe Site a Produselor să fie cât se poate de precisă. Cu toate acestea, nu garantează că aceasta sau alte tipuri de materiale care au legătură cu acestea sunt precise, complete sau fără erori. Dacă un produs oferit pe Site este diferit față de descrierea aferentă acestuia de pe Site, îl puteți returna respectând prevederile de mai jos ale politicii de returnare a produselor și în conformitate cu legislația română în vigoare.

Utilizatorul are dreptul să notifice în scris Societății că renunță la cumpărare, fără penalitate și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile de la primirea produsului, în conformitate cu dispozițiile Ordonanței de Urgenta nr. 34/2014. Exercitarea dreptului de retragere trebuie să fie neechivocă și  comunicată Societății prin scrisoare trimisă prin poștă sau prin e-mail.

În cazul în care înțelege să exercite acest drept, Utilizatorul are obligația de a returna produsul cumpărat în starea în care a fost livrat, în ambalajul original, nedeteriorat, sigilat, pe cheltuiala sa, numai prin curierat rapid, la adresa: Bio Nera Plant S.R.L., loc. Slatina Nera, Mănăstirea Nera, Jud. Caraș – Severin.

În cazul retragerii, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la Utilizator, inclusiv costurile livrării, cu excepția costurilor suplimentare determinate de faptul că Utilizatorul a ales altă modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informați cu privire la decizia de retragere din prezentul contract. Vom efectua această rambursare folosind aceeași modalitate de plată ca și cea folosită pentru tranzacția inițială, cu excepția cazului în care Utilizatorul și-a exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare; în orice caz, nu se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări.

Societatea poate amâna rambursarea până la data la care primește înapoi Produsele sau până la momentul la care i s-a furnizat dovada returnării Produselor, fiind valabilă data cea mai apropiată.  Returnarea trebuie efectuată în decurs de maximum 14 zile de la data la care Societății i s-a comunicat retragerea. Termenul este respectat dacă Produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Orice relație contractuală între Societate și Utilizator încetează după 14 zile de la livrarea Produselor în cazul neexercitării dreptului de retragere sau la expirarea termenului de 14 zile de la comunicarea deciziei de retragere dacă nu sunt returnate Produsele în condițiile menționate anterior, respectiv la data rambursării prețului de către Societate în situația exercitării dreptului de retragere cu respectarea termenilor de mai sus și a prevederilor legale aplicabile.

XIII. Recenzii, comentarii, comunicări și alte tipuri de conținut

Utilizatorii pot trimite prin e-mail sugestii, idei, întrebări, atât timp cât conținutul acestora nu este ilegal, obscen, amenințător, defăimător, nu încalcă dreptul la intimitate sau vreun drept de proprietate intelectuală; nu conține viruși informatici, comunicări comerciale, politice, care instigă la ură sau intoleranță pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuală, mesaje colective sau alte forme de spam.

XIV. Forța Majoră și răspunderea contractuală

Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, executarea parțială sau necorespunzătoare, precum și pentru neexecutarea la termen, dacă este cauzată de un eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și inevitabil.

Dacă în termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii, respectivul eveniment nu încetează, fiecare parte va avea dreptul să notifice celeilalte părți încetarea de plin drept a contractului fără ca vreuna dintre ele să poată pretinde celeilalte daune-interese.

Societatea și colaboratorii/partenerii săi nu răspund pentru niciun fel de daune, indiferent de natura acestora, ca rezultat, în timpul utilizării Site-ului și a serviciilor oferite prin intermediul acestuia, sau ca urmare a imposibilității utilizării acestora. Această exonerare include, dar nu se limitează la: erorile de funcționare a echipamentului tehnic al Societății, lipsa funcționarii conexiunii la internet și telefon, virușii informatici, accesul neautorizat în sistemele Site-ului, erorile de operare, precum și cazurile de forță majoră stipulate de legislația română în vigoare.

XV. Publicitatea

Societatea poate afișa în paginile Site-ului reclame la Produsele din oferta sa. Prin utilizarea Site-ului și prin acceptarea Termenilor și Condițiilor și a Politicii de confidențialitate, vă exprimați în mod direct acordul de a fi destinatarul acestor comunicări cu caracter comercial.

XVI. Legislația aplicabilă

Serviciile oferite de Societate prin intermediul Site-ului sunt guvernate de dispozițiile legilor române aplicabile în vigoare.

În caz de litigiu, se va încerca mai întâi o rezolvare pe cale amiabilă, în termen de 30 de zile lucrătoare de la înregistrarea reclamației la sediul Societății. În cazul în care nu se poate ajunge la o înțelegere în termenul precizat anterior, litigiul respectiv se va supune rezolvării instanțelor judecătorești competente de la sediul Societății.

XVII. Modificări. Recomandări

Societatea își rezervă dreptul de a opera oricând, orice modificări asupra prețurilor și informațiilor despre Produsele prezente pe Site, de a închide conturi de utilizatori, de a modifica sau elimina texte, imagini, hyperlinkuri, sau de a refuza vânzarea de Produse, fără o înștiințare prealabilă.

Informațiile despre Produsele prezente pe Site și fotografiile aferente  au caracter informativ și nu reprezintă o obligație contractuală,  putând exista diferențe între acestea din urmă și produs.

Informațiile respective nu se pot substitui sfaturilor sau prescripțiilor medicului dumneavoastră sau ale oricărui personal medical calificat.

Înaintea achiziționării oricărui produs Nera Plant sau comercializat pe Site, este recomandat să citiți cu atenție informațiile de folosire a produsului respectiv.