fbpx

Produsele apicole pot preveni apariția anumitor boli sau a complicațiilor acestora

Produsele apicole pot preveni apariția anumitor boli sau a complicațiilor acestora

Boala este o ruptură a echilibrului corp-minte-suflet. Pentru a putea rezista la agresiunile mediului înconjurator, trebuie să restabilim acest echilibru. Apiterapia propune această abordare, pentru că este interesată de ființa umană în ansamblul ei. Produsele stupului, atât timp cât corespund standardelor de calitate și autenticitate, întăresc organismul și determină sistemul imunitar să reacționeze atacurilor la care este supus zilnic (stres, poluare, oboseală, etc).

În afecțiunile cronice, folosirea acestor produse, complementar cu medicația alopată, ajută pacientul să aibă un plus de energie, stare de bine, fizică și psihică, prin furnizarea de vitamine, oligoelemente și alte principii active, explică specialiștii.

”Bineînțeles că nu se poate vorbi despre apiterapie și prevenția anumitor afecțiuni fără să avem o «igienă» a vieții, în general. Deje bine cunoscutele principii ale alimentației sănătoase, ale mișcării sau ale renunțării la obiceiuri nesănătoase, cum ar fi fumatul, consumul excesiv de zahăr, sare sau grăsimi, sunt absolut necesare pentru echilibrul organismului nostru”, explică farm. Lavinia Potrîmba pentru Școala Pacienților (de inclus link https://www.scoalapacientilor.ro/produsele-apicole-pot-preveni-aparitia-anumitor-boli-sau-a-complicatiilor-acestora/) .

 

 

Citește și ...