Povestea mea

Remedii cu har pentru trup și suflet!

Povestea mea

Începutul apiculturii în familia mea poate fi plasat în anii de după Război, când bunicul meu și-a construit primele lăzi și a adus primele familii de albine în grădină. 

În anii ’80, tatăl meu, inginer chimist, a preluat stupină, a schimbat sistemul de stupărit, de la cel orizontal-Ramă Dadant, la cel multietajat-ramă Langstroth.

În contextul în care, în anul 2003, tata s-a mutat la Domnul, am avut de ales între a vinde stupină sau a continuă ceea ce antecesorii mei au înfăptuit până la momentul respectiv.

M-am născut și am crescut între familiile de albine. Am ales să trăiesc alături de ele.

Sunt inginer chimist, fost cadru universitar, am lucrat în cercetare, dezvoltare, vânzări, la stat și în privat, companii mici sau multinaționale. Întotdeauna mi-am făcut meseria de inginer chimist.

În 2007, am avut șansa să fiu invitat că membru fondator al Societății Române de Apiterapie, alături de alți 3 medici. Acesta a fost momentul în care am înțeles că de fapt stupul-familia de albine-este mai mult decât “miere”, adică și lăptișor de matcă, propolis, polen, ceară, aer de stup, chiar și … venin de albine!

Omul de la care am avut cel mai mult de învățat în domeniul apifitoterapiei și apiculturii este dl Dr. Eugen Ștefan membru fondator și el în Societatea Română de Apiterapie, medic de excepție, un excelent dascăl și bun prieten.

De la el am învățat cum să amestec produsele stupului între ele și în coroborare cu pulberi de plante, potrivit principiilor milenare ale medicinii tradiționale. Sub îndrumarea lui și în colaborare cu alți medici, alopați sau specializați în medicină complementară am dezvoltat produse și forme de administrare în scopul ameliorării sau îmbunătățirii stării de sănătate a oamenilor.

Scopul oricărei terapii este menținerea, dobândirea sau redobândirea stării de sănătate. Pentru această trebuie îndeplinite câteva deziderate. Să existe un diagnostic, pus în mod obligatoriu de un cadru medical, să existe produse care să răspundă problematicii pacientului și … pacientul să urmeze indicațiile primite.

Obținerea și stabilirea modului de administrare a produselor apifitoterapeutice este specialitatea noastră. Cea mai mare parte a materiilor prime apicole provine din stupinele proprii, plasate în zone cât mai ferite de intervenția omului, în Banatul Montan. O mică parte provin din terțe colaborări, cu condiția obținerii lor cu respectarea standardelor pe care le impunem.

Produsele apifitoterapeutice se obțin respectând principii din medicină tradițională, adaptate produselor stupului. Mai bine de 10 ani, plecând de la experiență directă a dl. dr. Eugen Ștefan și folosind experiență de inginer chimist cu specializarea în chimie organică și analiză chimică organică am dezvoltat o tehnologie de mixare a ingredientelor care duce la o creștere a proprietăților de bioactivitate și bioasimilabilitate a Tonicelor Apicole, în comparație cu materiile prime apicole de bază.

Utilizarea produselor din portofoliu: doză, frecvență, alternantă între produse, a rezultat din observațiile clinice obținute de-a lungul anilor alături de cabinetele medicale cu care am colaborat și colaborez în continuare.

Periodic, accesez biblioteci ale universităților din domeniu, unde se publică studii cotate cu impact științific, efectuate la nivel de secol XXI, care atestasta proprietățile curative ale produselor apicole. Aceste studii se vor concretiza în perioadă următoare în monografii care vor fi accesibile publicului larg.