fbpx

Lăptișorul de matcă, stimulator al celulelor stem

Lăptișorul de matcă, stimulator al celulelor stem

Lăptișorul de matcă este hrana albinelor-mătci, născătoarele vieții din stup, pe toată durata vieții lor, având efecte energetice și asupra organismului omenesc.

Potrivit studiilor derulate de-a lungul timpului, lăptișorul de matcă previne și vindecă boala și întreține sănătatea la standarde optime. Efectele surprinzătoare pe care lăptișorul de matcă le determină în stup au suscitat interesul cercetătorilor. În laboratoarele din multe părți ale lumii, experți de renume desfășoară studii amănunțite, la cel mai înalt nivel științific și tehnic, străduindu-se să dezlege misterele lăptișorului.

În Japonia, de exemplu, a fost demonstrat că, sub acțiunea lăptișorului de matcă, din celulele stem nervoase se diferențiază noi neuroni, oligodendrocite și astrocite (Shoei Furukawa&Co). Altfel spus, a fost răsturnată vechea teorie din medicina convențională potrivit căreia neuronii și alte celule nervoase nu se pot regenera.

Lăptișorul de matcă este poate cel mai puternic stimulator al celulelor stem, dovezi fiind longevitatea, vigoarea și capacitatea mătcii de a produce viață nouă în familia de albine, prin numeroasele ouă pe care le depune. Toate acestea se datorează celulelor stem din corpul ei. Funcția celulelor stem ale mătcii este așa de bine dezvoltată, atât pentru propriul corp, cât și pentru “corpul” familiei din stup, încât ea este, practic, izvorul de viață al acesteia. Fără matcă, familia se stinge încet.

 

 

Citește și ...