fbpx

Este adevărat că produsele stupului cresc imunitatea ?

Este adevărat că produsele stupului cresc imunitatea ?

Sistemul imunitar uman este foarte complex. De multe ori, auzim oameni care descriu sistemul lor imunitar ca fiind puternic sau slab. De asemenea, auzim că unele activități ne pot impulsiona sistemul imunitar, în timp ce altele ne pot reduce răspunsul imun.

În același timp, unii medici specialiști susțin că acest concept al creșterii imunității nu există și că stimularea în sensul creșterii imunității prin diferite metode nu există, este inutilă.

Care este adevărul din spatele funcționării optime a acestui sistem complex și cum putem stimula în mod natural răspunsul nostru imun? În general, sistemul nostru imunitar este o combinație complicată de structuri biologice implicate în procesul biologic conceput pentru a proteja un organism de boli provocate de agenți patogeni. Pentru oameni, acești agenți patogeni includ bacterii, virusuri, ciuperci, viermi și, uneori, diferite substanțe, precum toxinele din mediul nostru.

Deși sistemul nostru imunitar funcționează în mai multe moduri, una dintre caracteristicile principale este natura sa receptivă. Dacă luăm în considerare expunerea și invazia unui agent patogen bacterian, prezența acestuia în interiorul corpului inițiază un răspuns imun. Acest răspuns este conceput pentru a elimina agentul patogen din sistemul dumneavoastră imunitar. Dacă sistemele dvs. de operare sunt „puternice” sau dacă expunerea este minimă, puteți elimina invadatorul fără să vă confruntați vreodată cu simptome fizice. Cu toate acestea, pe măsură ce răspunsul sistemului imunitar crește, simptomele noastre fizice încep să apară. Astfel, febra este o încercare de a crește temperatura internă a organismului a distruge agentul patogen invadator. În mod normal, acest tip de răspuns este declanșat de un prag sau nivel de infecție. Invadatorii pot cuceri un organism slăbit mult mai repede decât un organism puternic, sănătos. Când se întâmplă acest lucru, răspunsul nostru imunitar poate rămâne în urmă, permițând ”infiltrarea” agentului patogen.

Există două moduri diferite în care putem exersa cu toții „imunitatea apicolă” – putem încerca să ne menținem corpul cât mai sănătos posibil, astfel încât să putem rezista invaziei de agenți patogeni dornici, și putem lua suplimente alimentare specifice concepute pentru a sprijini sistemul imunitar când e nevoie.

Imunitatea naturală se referă la fel de mult la stilul de viață, cât și la sprijinul suplimentar. Suntem asaltați constant de inhibitori ai sistemului imunitar. Totul, de la zahărul rafinat până la poluarea aerului ne degradează sănătatea, deschizând uși pentru agenți patogeni. Așadar, trebuie să combinăm un stil de viață sănătos cu un supliment nutrițional complementar.

Multe produse din stup sunt suplimente ideale pentru un sistem imunitar slăbit. Consumul de miere și fagure este un mod simplu, natural și delicios de a vă sprijini sistemul imunitar și de a crește nivelul de energie. Produsele din miere brută sunt pline de antioxidanți, vitamina C și zinc, toate putând aduce o încărcătură proaspătă într-un sistem imunitar afectat.

Îmbunătățirea naturală a sistemului imunitar înseamnă să aveți grijă de dvs. Este vorba despre exerciții fizice, nutriție, managementul stresului și obiceiuri de somn. Este vorba, de asemenea, despre utilizarea celor mai bune produse pe care natura trebuie să le ofere pentru a vă susține propria bunăstare.

Citește și ...