Cum comand?

Veți fi redirecționați spre site-ul NeraPlant pentru a achiziționa produsul.

După plasarea comenzii

Informațiile trimise după ce ați apăsat butonul ”Plasează comanda” vor fi verificate și veți primi un e-mail prin care se confirmă lansarea comenzii. Comanda se consideră lansată numai după trimiterea acestui mail final de confirmare a lansării comenzii, care va confirma sau infirma existența pe stoc a tuturor produselor comandate, va conține și alte detalii legate de livrare, curier, plată etc. Înainte de trimiterea către tine a mailului final de confirmare de către noi a comenzii tale, dacă e cazul, te vom contacta și telefonic pentru clarificări sau explicații.

Dacă, față de comanda plasată inițial de tine survin modificări (anumite produse nu sunt pe stoc, preț de transport crescut pentru zone speciale etc), după ce vei primi e-mailul de la noi în care îți explicăm aceste lucruri, vom avea nevoie de încă o confirmare finală a ta pe e-mail, care va reprezenta și acordul tău final pentru a-ți pregăti produsele și a le transmite curierului.

Vei fi apoi contactat de către firma de curierat care face livrarea, pentru a-ți comunica data exactă și ora livrării.

Pentru orice informații sau detalii suplimentare pe parcursul procesului de procesare și livrare ne poți contacta și pe adresa de e-mail contact@alvariumtemesiense.com sau la numărul de telefon +40 (790) 005 259‬

Îți mulțumim și te asigurăm că încercăm să facem tot ceea ce putem pentru ca tu să-ți găsești rapid o rezolvare pentru nevoile tale și să revii cu încredere la noi!